• Обука: Личен развој
  • IT курс
  • Графички Дизајн
  • Интегрирање
  • Претприемачки камп
  • Тренинг ресурси
  • Џолев Курсеви
  • Webstrian
  • YES Инкубатор
Prev Next

21 Окт 2016

Новости

TOW#356 – Тим

TOW#356 – Тим

И порано сме пишувале за тимот и значењето на тимската работа. Сигурно и вие сте контаминирани од тој концепт од разни страни – книги, филмови, дискусии, предавања, семинари...

повеќе

13 Окт 2016

Новости

Натпревар за старт-ап компании Get in …

Натпревар за старт-ап компании Get in the Ring 2016 & Startup Europe Awards 2016ards 2016

На 19.10. 2016 година на Скопскиот саем, за време на ТЕХНОМА и МАКИНОВА, и како предвесник на економскиот Самит на Македонија2025, ќе се одржи финалето на два глобални натпревари...

повеќе

06 Окт 2016

Обуки

Обука за личен развој

Обука за личен развој

Личниот развој ни овозможува да ја освестиме личната природа и нашите огромни потенцијали кои ги носиме во себе. Во која мера некој ќе владее со своите способности е од суштинска важност за да разбере...

повеќе

05 Окт 2016

Обуки

Обука за креативни претприемачи

Обука за креативни претприемачи

И оваа година Британски совет продолжува со активности за поддршка на претприемачи од регионот. Активностите се насочени кон поддршка на младите претпремачи и стартапи...

повеќе

05 Окт 2016

Новости

Златна книга бесплатно ги промовира си…

Златна книга бесплатно ги промовира сите нови бизниси

Р3 Инфомедиа, сопственик на брендовите Златна книга и Маркетконект, преку својата онлајн платформа www.zk.mk обезбедува бесплатна годишна промоција во износ од 120 евра...

повеќе

30 Сеп 2016

Новости

Конкурс за доделување на грантови во о…

Конкурс за доделување на грантови во областа на креирање на младински политики

Специфична цел на конкурсот е јакнење на капацитетите на граѓанските организации за спроведување на локални мерки за поддршка на младите во соработка со локалните власти....

повеќе

27 Сеп 2016

Обуки

Дводневна обука за примена на ISO 3100…

Дводневна обука за примена на ISO 31000:2009

„Мобес Квалитет“ под акредитација на Exemplar Global на 20-ти и 21-ви oктомври 2016 година, организира дводневна обука за примена на ISO 31000:2009...

повеќе

27 Сеп 2016

Обуки

Интегрирани акредитирани обуки за импл…

Интегрирани акредитирани обуки за имплементатори и аудитори за повеќе стандарди

„Мобес Квалитет“, под акредитација на Exemplar Global oд 19-ти до 22-ри октомври 2016 година, организира ИНТЕГРИРАНИ, АКРЕДИТИРАНИ ОБУКИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАТОРИ...

повеќе

22 Сеп 2016

Новости

Отворен повик за учесници на младински…

Отворен повик за учесници на младински претприемачи камп

Фондација за менаџмент и индустриско истражување во рамки на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европската Унија...

повеќе

19 Сеп 2016

Обуки

“Џолев и уметностите” 10-та сезона обу…

“Џолев и уметностите” 10-та сезона обуки од областа на уметноста.

„Џолев и уметностите“ во соработка со ПСМ Фондација ја започнуваат новата 10та сезона со обуки од областа на уметноста. Во тек е пријавувањето на четири уметнички програми...

повеќе

13 Сеп 2016

Обуки

Eдукативни обуки за млади лица од Општ…

Eдукативни обуки за млади лица од Општина Струмица

Доколку си невработена личност на возраст помеѓу 18-35 години и живееш на територијата на Општина Струмица, ВРЕМЕ Е ЗА ТВОЈАТА ИДЕЈА. Прати ја твојата идеја или секторот...

повеќе

13 Сеп 2016

Обуки

ОБУКА ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

ОБУКА ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

Графичкиот дизајн претставува визуелна комуникација, уметност која има конкретна задача и цел. Програмата на оваа обука е конкретна, практична и ориентирана кон уметноста и техниката...

повеќе

12 Сеп 2016

Новости

Јавни дебати на тема “Градење на локал…

Јавни дебати на тема “Градење на локални капацитети за креирање на младински политики”

Фондација Претприемачки сервис за млади и Фондација Евро Центар во соработка со општините Чашка , Пробиштип и Старо Нагоричане заеднички го имплементираат проектот...

повеќе

07 Сеп 2016

Новости

Повик за учесници на бесплатни обуки: …

Повик за учесници на бесплатни обуки: основи на Microsoft Word и Excel

Како дел од активностите на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на труд преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“, финансиран од Европската унија...

повеќе

06 Сеп 2016

Новости

Новата ера е надвор од комфортната сфе…

Новата ера е надвор од комфортната сфера

Колкумина од вас, се предизвикале да преземат чекор за надминување на некој страв? Колкумина имаат направено нешто за да поттикнат некаква промена во своето секојдневие...

повеќе

05 Сеп 2016

Новости

Апликација: Business Dictionary MacEng

Апликација: Business Dictionary MacEng

Овој двојазичен речник (англиско-македонски, македонско-англиски) е прв од овој вид во форма на мобилна апликација. Едноставноста на интерфејсот и функционалностите, како и привлечноста на дизајнот......

повеќе

02 Сеп 2016

Огласи

Оглас за вработување: Архитектонска ви…

Оглас за вработување: Архитектонска визуeлизација

Компанијата Синерги Ефектс ДООЕЛ специјализирана за архитектонска визуeлизација има потреба од едно лицe за работа во областа 3Д визуелизација на ентериер и екстериер...

повеќе

02 Сеп 2016

Огласи

Оглас за вработување:Архитектонска виз…

Оглас за вработување:Архитектонска визуeлизација

Компанијата Синерги Ефектс ДООЕЛ специјализирана за архитектонска визуeлизација има потреба од 2 лица за работа во областа на 3Д моделирање и графичка обработка на 2Д архитектонски основи...

повеќе

01 Сеп 2016

Новости

Електролукс ја бара најдобрата идеја! …

Електролукс ја бара најдобрата идеја! Награда: 10.000 долари

Глобален натпревар кој инспирира креативно размислување за домаќинствата денес и во иднина. Нашата страст за храна расте. Истовремето, од отпадот како и Co2 емисиите...

повеќе

30 Авг 2016

Огласи

Оглас за ангажирање телефонски операто…

Оглас за ангажирање телефонски оператори кои зборуваат унгарски јазик

Vox Net Call Center има потреба од оператори со познавање на унгарски јазик. Работата се извршува во современи услови и се работи на компјутер по скрипта...

повеќе

26 Авг 2016

Огласи

ОГЛАС ЗА ПРАКСА СО ИДНО ВРАБОТУВАЊЕ

ОГЛАС ЗА ПРАКСА СО ИДНО ВРАБОТУВАЊЕ

Компанијата xSoft има потреба од проширување на тимот. Потребен е нов практикант, со вработување по завршената обука, кој ќе работи на задачи поврзани со нашата Вебстриан платформа...

повеќе

11 Авг 2016

Новости

Отворен повик за учесници на младински…

Отворен повик за учесници на младински претприемачи камп

Фондација Претприемачки Сервис за Млади во рамки на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европската Унија...

повеќе

05 Авг 2016

Новости

30 минути до вселенска катастрофа!

30 минути до вселенска катастрофа!

Вселенска катастрофа ненадејно се појавува и e причина поради којашто планетите го губат својот дом. Среќниот и мирен живот e нарушен, па затоа 10те планети немаат избор...

повеќе

05 Авг 2016

Огласи

Фондација Претприемачки сервис за млад…

Фондација Претприемачки сервис за млади објавува ОГЛАС за вработување на определено време

Фондација Претприемачки сервис за млади распишува конкурс за вработување на проектен асистент на определено време (септември 2016 - август 2017)...

повеќе

13 Јул 2016

Новости

Повик за слушатели на бесплатен курс п…

Повик за слушатели на бесплатен курс по англиски јазик

Како дел од активностите на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на труд преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“, финансиран од Европската Унија...

повеќе

12 Јул 2016

Новости

YES Стартап бизнис натпревар

YES Стартап бизнис натпревар

YES бизнис инкубатор објавува бизнис натпревар за избор на најиновативна бизнис идеја од ИКТ секторот со голем потенцијал за раст и развој. Сите заинтересирани лица треба да испратат ...

повеќе

29 Јун 2016

Огласи

Оглас за вработување како управител на…

Оглас за вработување како управител на кол центар

„Теледискоунт“ Дооел Скопје е кол центар кој се занимава со маркетинг услуги и врши продажба на производи на природна база. Отворена е работна позиција: управител – менаџер...

повеќе

22 Јун 2016

Обуки

Обука за градење на локални капацитети…

Обука за градење на локални капацитети за креирање на младински политики

На 23-ти (четврток) и 24-ти (петок) јуни 2016 година, во Етно Село Куманово, со почеток од 10:30 ч. ќе се одржи Обука за градење на локални капацитети за креирање на младински политики...

повеќе

21 Јун 2016

Новости

„Т-Маил“: Персонализирано учење преку …

„Т-Маил“: Персонализирано учење преку иновативна мобилна апликација

„Т-Маил“ (tMAIL) е проект финансиран преку програмата Еразмус+ на Европската Унија, преку кој ќе се развие мобилна апликација за персонализиран развој на учителите и саморегулиран процес.....

повеќе

17 Јун 2016

Новости

Информативен настан од Фонд за иноваци…

Информативен настан од Фонд за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој го отвори третиот јавен повик за доделување на средства преку Инструментот за поддршка - Кофинансирани грантови за новоосновани...

повеќе

08 Јун 2016

Новости

Digital Skype Match 2016 Brokerage Eve…

Digital Skype Match 2016 Brokerage Event

Настанот има за цел да им помогне на дигиталните бизниси во процесот на иновирање преку откривање на интернационални технологии, здобивање конкурентска предност и наоѓање нови трговски...

повеќе

07 Јун 2016

Новости

Учествувајте на Pirate Summit Skopje, …

Учествувајте на Pirate Summit Skopje, 20.06.2016

Pirate Summit Skopje е локален настан со интернационални гости од мрежата на Pirate Summit. Во рамките на 4-часовниот настан ќе се одржи и стартап натпревар, а победникот ќе има ексклузивна можност......

повеќе

18 Мај 2016

Огласи

Швајцарската фирма ALG Store вработува…

Швајцарската фирма ALG Store вработува софтвер девелопери

Застапништвото на ALG Store (alg-store.com) во Македонија, објавува оглас за вработување за 2 отворени позиции. Работно место / позиција: Софтвер девелопер...

повеќе

18 Мај 2016

Обуки

Акредитирани обуки за стандардите ISO9…

Акредитирани обуки за стандардите ISO9001, ISO27001, ISO20000-1 и ISO22301

Oбуките ќе им овозможат на кандидатите на успешен и пофлексибилен начин да го усовршат своето знаење и да стекнат нови и вештини во совладувањата на предизвиците кои ги нудат...

повеќе

11 Мај 2016

Новости

Индустриски технологии 2016

Индустриски технологии 2016

Овој настан е најголемата конференција за вмрежување во полето на нови производни технологии, материјали, нанотехнологии, биотехнологија и дигитализација во Европа со повеќе од 1250 посетители...

повеќе

11 Мај 2016

Обуки

Оваа пролет - јуниор и сениор програми…

Оваа пролет - јуниор и сениор програми од „Џолев и уметностите“

Ни претстои пролет со многу уметност! :) Џолев и уметностите, во соработка со ПСМ Фондација организира обуки, курсеви, работилници и предавања за Вас и Вашите најмили. ...

повеќе

06 Мај 2016

Новости

Бидете дел од мултиетничка истражувачк…

Бидете дел од мултиетничка истражувачка студија за младинско претприемништво

Се покануваат сите млади претприемачи да земат учество во истражувањето: Мултиетничка истражувачка студија за младинско претприемништво, кое го спроведуваат Универзитетот „Св. Кирил и Методиј&ld...

повеќе

18 Апр 2016

Новости

Промоција на проектот “Градење на лока…

Промоција на проектот “Градење на локални капацитети за креирање на младински политики”

На 14.04.2016 на Саемот за образование и кариера, ПСМ Фондација го промовираше проектот Градење на локални капацитети за креирање на младински политики, финансиран од Европската Унија...

повеќе

15 Апр 2016

Обуки

Бесплатни обуки за почнување бизнис

Бесплатни обуки за почнување бизнис

ПСМ Фондација, во рамките на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“...

повеќе

12 Апр 2016

Новости

Технолошки форум 2016 Б2Б настан

Технолошки форум 2016 Б2Б настан

Настанот за бизнис вмрежување цели кон промоција на бизнис, технолошки и истражувачки партнерства кои ја сплотуваат ИКТ заедницата од Грција, Југо-источна Европа и пошироко...

повеќе

06 Апр 2016

Новости

АГРОБ2Б – Поврзување со вашиот иден би…

АГРОБ2Б – Поврзување со вашиот иден бизнис партнер

Саемот од Нови Сад и Enterprise Europe Network Србија –Стопанската комора Србија, како и бизнис инкубаторот од Нови Сад, во соработка со Италијанската Агенција за трговија...

повеќе

24 Мар 2016

Новости

Ликовен конкурс за редизајн на лого

Ликовен конкурс за редизајн на лого

Школата за уметност „Џолев и уметностите“ – Скопје, распишува ликовен конкурс за редизајн на веќе постоечкиот симбол, од којшто ќе произлезе лого и логотип за нови детски програми......

повеќе

24 Мар 2016

Огласи

Оглас за практикант

Оглас за практикант

„Џолев и уметностите“ има потреба од 1 практикант на позиција маркетинг координатор. Праксата ќе се одвива во времетрање од 2-3 месеци со целосно работно време и е со можност за постојано ...

повеќе

24 Мар 2016

Новости

Истражување за користење на мобилна ап…

Истражување за користење на мобилна апликација за професионален развој на наставници

ПСМ Фондација е партнер на проектот t-MAIL project [Teacher Mobile Application for Innovative Learning], ко-финансиран од ЕУ програмата Еразмус + што има цел развој на мобилна апликација...

повеќе

21 Мар 2016

Обуки

ОБУКА ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

ОБУКА ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

Графичкиот дизајн претставува визуелна комуникација, уметност која има конкретна задача и цел. Програмата на оваа обука е конкретна, практична и ориентирана кон уметноста и техниката...

повеќе

17 Мар 2016

Новости

Match4Industry- Бизнис вмрежување

Match4Industry- Бизнис вмрежување

Настанот за бизнис вмрежување Match4Industry ќе биде организиран на 26ти и 27ми мај, 2016та година во SANTEK саемот за индустрија и технологија, во Кочаели, Турција. Овој настан е дел од “Doing...

повеќе

17 Мар 2016

Новости

Аплицирајте за бесплатно учество во WA…

Аплицирајте за бесплатно учество во WARP акцелератор на Дојче Телеком

На 15-ти март 2016, хабот за иновации на Дојче Телеком - hub:raum Krakow, го отвори повикот за апликации за учество на петтото издание на програмата WARP акцелератор: http://warpaccelerator.com...

повеќе

17 Мар 2016

Интервјуа

Интервју со Мобидониа: Македонски стар…

Интервју со Мобидониа: Македонски стартап меѓу топ 20 креатори на мобилни апликации во светот!

Претприемач Ви го пренесува интервјуто со Даниел Димов, менаџер и сопственик на Мобидониа, чии канцеларии се наоѓаат во ПСМ бизнис инкубаторот, во Скопје....

повеќе

09 Мар 2016

Новости

Македонската компанија X3M Labs наград…

Македонската компанија X3M Labs наградена на European Business Awards

Македонската компанија X3M Labs е изгласана за National Public Champion на Република Македонија за 2015/2016 година, од страна на „Европските Бизнис Награди“ (European Business Awards). &b...

повеќе

08 Мар 2016

Новости

Инкубатор од Австрија вложува во инова…

Инкубатор од Австрија вложува во иновативни софтверски решенија

Австриска компанија е во потрага по иновативни старт-ап компании кои би ги искористиле бенефициите на инкубатор лоциран во Линц, Австрија. Заинтересираните компании ќе можат да искористат...

повеќе

03 Мар 2016

Новости

Повик за прибирање на понуди за истраж…

Повик за прибирање на понуди за истражувачка студија

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување во рамките на проектот „Заеднички до успех: младите претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи” ги повикува сите квалификува...

повеќе

03 Мар 2016

Новости

Commercial Tech: Атрактивна програма з…

Commercial Tech: Атрактивна програма за стартапи на словенскиот ABC акцелератор

ABC акцелератор од Словенија ја лансира својата трета програма Commercial Tech наменета за стартап компании кои работат на: mobile commerce, e-commerce platforms, social shopping, dynamic pricing...

повеќе

26 Фев 2016

Новости

Б2Б настан во рамките на BUD-GRYF 2016

Б2Б настан во рамките на BUD-GRYF 2016

Асоцијацијата за економски развој на Западна Померанија, како дел од Enterprise Europe Network ве поканува на учество на осмиот настан за вмрежување, организиран во рамките на BUD-GRYF Fairs 2016...

повеќе

24 Фев 2016

Новости

Повик за бесплатно кариерно советување…

Повик за бесплатно кариерно советување за 50 учесници

ПСМ Фондација, во рамките на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“ објавува повик за пријавување за бе...

повеќе

22 Фев 2016

Новости

Предвидување на побарувањата за 5G моб…

Предвидување на побарувањата за 5G мобилни мрежи

Дали идните мобилни мрежи ќе може да се програмираат автоматски да ги предвидуваат и да се прилагодуваат на висока побарувачка во податочниот сообраќај? Во рамките на ЕУ финансираниот проект...

повеќе

19 Фев 2016

Новости

Промоција на проектот „Заедно за успех…

Промоција на проектот „Заедно за успех:млади претприемачи, движечка сила за меѓуетнички односи“

На 29ти февруари на Скопски Саем (Дипломатик сала) во Скопје ќе се одржи промотивен настан кој ќе го најави почетокот на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила...

повеќе

17 Фев 2016

Новости

Презентирана богата програма на отворе…

Презентирана богата програма на отворени можности за интегрирање на младите и жените од етничките малцинства на пазарот на трудот

Денес, на 17-ти февруари 2016 (среда), во х. Континентал во Скопје, со почеток во 11:00 часот, се одржа првиот од низата шест промотивни настани, што го означи почетокот на проектот...

повеќе

15 Фев 2016

Новости

Промотивен настан за проектот „Интегри…

Промотивен настан за проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“

На 17.02.2016 (среда), во 11:00 часот во х. Континентал во Скопје ќе биде означен почетокот на проектот „Интегрирање на етничките малцинства...

повеќе

10 Фев 2016

Обуки

“Џолев и уметностите” отвори нова сезо…

“Џолев и уметностите” отвори нова сезона курсеви и работилници за 11 уметнички програми

„Џолев и уметностите“ во соработка со ПСМ Фондација ја започнуваат новата 9та сезона на обуки, курсеви, работилници и предавања. Во тек е пријавувањето на единаесет уметнички програми... ...

повеќе

10 Фев 2016

Новости

Нови можности за активно интегрирање н…

Нови можности за активно интегрирање на младите луѓе и жените од етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување

Фондацијата за Претприемачки сервис за млади Ве поканува да учествувате на промотивните настани што ќе го означат почетокот на проектот „Интегрирање на етничките малцинства...

повеќе